Náš příběh
vše okolo kávy...

Odkud pochází káva Trieste

Pochází z výběrových plantáží Brazílie, Laosu a Etiopie. Je pražena v Itálii způsobem, který ji dodává výraznou chuť vyvolávající postupně v ústech téměř pocit sametu po dlouhou dobu, přičemž zůstává sladká a hořká zároveň a vyvolá tak koncert pocitů a chutí. Arabica se u nás praží na 200 stupňů, dodává kávě chuť a jemnost. Pro naše směsi používáme odrůdu Brazílii, která je na rozdíl od drtivé většiny světové produkce čokoládově sladká a nikoliv kyselá. Robusta zase dodá kávě kofein a cremu.

Nabízené směsi

  • "BAR"  obsahuje 7 typů kávových zrn v poměru 80% arabika a 20% robusta. V chuti je čokoládově hořká.  
  • 100% arabika - velice jemná chuť
  • Crema - 60% arabika a 40% robusta, intenzivní a silná krémová směs plná hořkosti a bohatá na kofein
  • Oro - 90% arabika, 10% robusta - jemně kyselá a zároveň jemně hořká je směs Oro

  • směs zrn bez kofeinu

O městě Terst

Město Terst bylo známé město kávy již za časů Napoleona. V období Rakousko-Uherska získalo statut nejdůležitějšího přístavního města říše. Až do dnešních dob je zřejmé, že v Terstu je káva populární a Terst je městem, kde se káva nejen pije, ale vychutnává. Každá ulice, každá jedna budova je přímo či nepřímo spjata s kávou: dovozci, vývozci, obchody, trhy, pražírny, kavárny.