Náš příběh
vše okolo kávy...
Odkud pochází káva Trieste
Pochází z výběrových plantáží Brazílie, Laosu a Etiopie. Je pražena v Itálii způsobem, který ji dodává výraznou chuť vyvolávající postupně v ústech téměř pocit sametu po dlouhou dobu, přičemž zůstává sladká a hořká zároveň a vyvolá tak koncert pocitů a chutí. Arabica se u nás praží na 200 stupňů, dodává kávě chuť a jemnost. Pro naše směsi používáme odrůdu Brazílii, která je na rozdíl od drtivé většiny světové produkce čokoládově sladká a nikoliv kyselá. Robusta zase dodá kávě kofein a cremu.
Nabízené směsi
- "BAR" obsahuje 7 typů kávových zrn v poměru 80% arabika a 20% robusta. V chuti je čokoládově hořká.
- 100% arabika - velice jemná chuť
- Crema - 60% arabika a 40% robusta, intenzivní a silná krémová směs plná hořkosti a bohatá na kofein
- Oro - 90% arabika, 10% robusta - jemně kyselá a zároveň jemně hořká je směs Oro
- směs zrn bez kofeinu
O městě Terst
Město Terst bylo známé město kávy již za časů Napoleona. V období
Rakousko-Uherska získalo statut nejdůležitějšího přístavního města říše. Až do dnešních dob je zřejmé, že v Terstu je káva populární a Terst je městem, kde se káva nejen pije, ale vychutnává. Každá ulice, každá jedna budova je přímo či nepřímo spjata s kávou: dovozci, vývozci, obchody, trhy, pražírny, kavárny.